Bucuria de a trăi

Dragă cititorule, ce înseamnă pentru tine bucuria de a trăi?

În călătoria noastră prin viață, adesea ne pierdem în tumultul zilnic, uitând să ne oprim și să ne bucurăm cu adevărat. Vestea bună este că noi suntem singurii care putem să ne influențăm starea și să ne asigurăm că trăim fiecare clipă cu bucurie autentică. Atitudinea noastră, alegerile pe care le facem și acțiunile noastre din prezent au un impact profund asupra felului în care trăim și experimentăm bucuria în viață. De aceea azi, în rândurile de mai jos, îți vorbesc despre importanța setării priorităților, a imaginii de sine, a gestionării suferințelor și eșecurilor, a trăirii în prezent, a recunoștinței și a adoptării de noi obiceiuri … Toate astea … pentru a trăi cu bucurie.

Setarea priorităților

Pentru a ne putea bucura cu adevărat de viață, este important să ne cunoaștem și să ne concentrăm asupra a ceea ce este cu adevărat important pentru noi. Cum spunea Albert Einstein:

„Cel mai important lucru este să nu încerci să faci lucruri, ci să faci lucrurile care contează cu adevărat.”

Asta înseamnă să ne asumăm responsabilitatea alegerilor noastre și să ne concentrăm pe prioritățile noastre personale.

Imaginea de sine

O altă componentă esențială a trăirii cu bucurie este dezvoltarea unei imagini de sine pozitive, realiste și sănătoase. Dacă nu ne simțim bine în pielea noastră, va fi dificil să experimentăm bucuria în viață. Așa cum a afirmat Buddha:

„Tu ești ceea ce crezi că ești.”

Prin urmare, este crucial să ne cultivăm o imagine de sine în care ne simțim încrezători și apreciați.

Gestionarea suferințelor și eșecurilor

Suferințele și eșecurile fac parte din viață. Doar modul în care le gestionăm face diferența în felul în care trăim. Așa cum spune John Maxwell:

„Singura tragedie reală apare atunci când avem un eșec, dar nu învățăm nimic din el.”

În loc să evităm sau să le reprimăm suferințele provocate de eșecuri, putem învăța să le acceptăm și să le gestionăm într-un mod sănătos. Acest lucru ne va ajuta să ne eliberăm de povara trecutului și să trăim în prezent.

Până una alta… Ce este eșecul? … sau… Ce este greșeala?

„Greșeala și eșecul sunt doar etichete pe care le punem când comparam rezultatul cu ceea ce noi am vrut să obținem.”

Momentul prezent

Un alt mare obstacol în calea bucuriei este preocuparea noastră constantă pentru trecut sau viitor. Cu toate acestea, adevărata bucurie poate fi găsită doar în momentul prezent.

Eckhart Tolle ne învață că:

„Trecutul nu poate fi schimbat, viitorul nu poate fi prezis, dar prezentul poate fi trăit.”

Chiar de curând l-am auzit pe unul dintre mentorii mei spunând:

„Trecutul este locul în care am învățat lecția. Viitorul este locul în care culegem roadele lecției. Prezentul este singurul moment în care putem aplica lecția.”

Așadar, ascultându-ne propriile trăiri, identificăm exact ce avem de lucrat la noi și cu noi pentru a trăi cu bucurie:

  • când simțim regret, durere, dezamăgire înseamnă că trăim în trecut
  • când simțim îngrijorare, stress, frică de necunoscut înseamnă că trăim în viitor
  • când simțim bucurie înseamnă că trăim în prezent

Singurul care aduce fericire este prezentul. Iar a trăi în prezent înseamnă… a experimenta bucuria de a fi aici și acum. Înseamnă a fi conștienți de gândurile, emoțiile și acțiunile noastre din acest moment.

Prin practicarea mindfulness și concentrarea pe ceea ce se întâmplă acum, putem experimenta bucuria în fiecare zi.

Recunoștința și adoptarea obiceiurilor sănătoase

Recunoștința este o forță puternică. Ea aduce bucurie în viața noastră. Când suntem recunoscători pentru lucrurile mici și mari din viață, ne schimbăm perspectiva și începem să vedem frumusețea în jurul nostru. De asemenea, adoptarea de noi obiceiuri sănătoase, cum ar fi meditația sau exercițiile fizice regulate, ne poate ajuta să ne menținem starea de bine și să trăim cu bucurie.

Așa cum ai văzut în cele de mai sus, atitudinea, alegerile și acțiunile noastre din prezent pot influența în mod semnificativ felul în care trăim și experimentăm bucuria în viață. Setarea priorităților, dezvoltarea unei imagini de sine sănătoase, gestionarea suferințelor și eșecurilor, trăirea în momentul prezent, recunoștința și adoptarea de obiceiuri sănătoase sunt toate elemente esențiale pentru a trăi o viață plină de bucurie. Așadar, să ne bucurăm de fiecare zi și să facem alegeri care să ne îndrepte către fericirea noastră interioară.

Pentru a vedea exact cum integrezi cele de mai sus în viața ta și cum ajungi să trăiești o viață cu bucurie, te aștept la cursul transformațional Bucuria de a trăi prin cei 3 A: Atitudine, Alegere, Acțiune.

Nu există răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *