Ai simțit vreodată că ești confuz❓ Că ești blocat❓ Că nu știi ce și cum să faci❓

Eu am simțit acest lucru în toamna anului 2020. Trăiam permanent cu un sentiment de incertitudine. Zilele treceau una după alta, iar eu mă simțeam blocată precum frunzele ruginii ale copacilor. Cu toate că am o mentalitate axată pe soluții, în acea perioadă, nu reușeam să văd dincolo de „un potențial eșec.”

Mi se părea că visul meu se îndepărta de mine, în ciuda acțiunilor și a eforturilor mele de a mă apropia de el. Ca și cum eu fugeam spre el și el… fugea de mine… Conștientă fiind că mă îndrept spre ceea ce văd, adică spre eșec, am luat o decizie importantă: să îmi schimb perspectiva și să cer ajutor. Astfel am ajuns să lucrez un coach.

Tu ce vezi în acest moment la tine și la viața ta❓ Ce spune asta despre direcția ta❓

Știam ce înseamnă coaching, cum se desfășoară o sesiune și mai știam că un coach lucrează cu obiectivele clientului. Așa că, m-am pregătit pentru prima sesiune: cu o experiență de peste 10 ani în vânzări, știam foarte bine ce înseamnă stabilirea obiectivelor smart, așa că mi-am notat în agendă obiectivele și pașii pe care vreau să îi parcurg. În mintea mea, îmi spuneam:

O să-l impresionez, cât de pregătită mă duc în sesiune… parcă uitasem că intenția nu era să impresionez, ci să mă deblochez 😊.

Zis și făcut… Vine ziua sesiunii și coach-ul îmi adresează prima întrebare:

– Care sunt provocările cu care te confrunți acum

Atunci am realizat: HABAR NU AVEAM CE PROVOCĂRI AM!

Nu știam ce mă blochează!

Observând asta și coach-ul meu, a venit cu întrebări foarte bine țintite și a creat un spațiu în care am putut să-mi explorez gândurile și sentimentele mai profund.

În primele 2 minute cred că am spus de aproape 5 ori NU ȘTIU. Orice mă întreba spuneam simplu:

– Nu știu! …

Când și când mai completam:

– De aceea am venit în sesiune cu tine. 😊

(De parcă era treaba lui să îmi spună mie ceea ce nu știu… 😊 sau ceea ce mă blochează 😊 sau ce mă deblochează).

Încet… încet… cu răbdarea și consecvența lui de a reformula și a readresa întrebările,… mi-am putut exprima temerile și incertitudinile cu sinceritate. Atunci am aflat că în spatele temerii de eșec se afla, de fapt, teama de a fi criticată.

Tu cu ce provocări te confrunți chiar în acest moment

În acea sesiune am simțit cum o greutate mare se ridică de pe umerii mei.

M-am simțit eliberată

Pentru prima dată simțeam că cineva mă ascultă cu adevărat, mă înțelege și că, în sfârșit, nu mai sunt singură în acest drum.

Și așa era… Coach-ul era acolo, el mă asculta, mă ghida … și tot acolo eram și eu…

Abia după încheierea sesiunii am înțeles că fiecare răspuns nu l-am dat pentru coach, ci pentru mine. Că acea sesiune fusese de fapt o conversație de la mine către mine… între mine și mine… între mintea și sufletul meu… între mintea mea conștientă și mintea mea subconștientă…

Coach-ul nu mi-a spus în niciun moment ce să fac. Inițial asta m-a iritat:

– Numai eu depun efort aici? Doar eu trebuie să găsesc soluțiile? Oare nu ar fi mai usor să-mi spună ce să fac, iar eu să iau notițe?

Ulterior am înțeles cât de frumos m-a ghidat el cu răbdare și mult tact. Mi-a adresat întrebări care m-au provocat să îmi identific propriile resurse și soluții. Am descoperit lucruri despre mine pe care nu le știam și am găsit opțiuni pe care nu le luasem în considerare. Am simțit că m-am reconectat cu mine… că am resuscitat relația cu propria persoană.

Cu fiecare răspuns pe care l-am dat, „mi-am pictat” viziunea, construind un tablou complet a ceea ce doream să trăiesc. Până la final mi-am stabilit și pași concreți de acțiune.

Schimbarea nu apare peste noapte

Fapul că am fost ghidată prin întrebări să-mi găsesc răspunsurile potrivite mie, în loc să mi se ofere pe tavă soluții universal valabile, m-a împuternicit să acționez mai departe cu energie, entuziasm și bucurie.

Eheee…. să-ți spun un secret: în sesiune am simțit și durere… De exemplu, în momentul în care am conștientizat că cel mai mare obstacol din drumul meu sunt chiar eu… uuffff… Ce tare a durut asta. Să devin conștientă de modul în care mă autosabotam și de credințele limitative care îmi dictau alegerile a fost pentru mine dureros și, în același timp, extrem de valoros.

Știam că schimbarea nu apare peste noapte, așa că această călătorie frumoasă nu s-a oprit doar la acea sesiune. Am parcurs un proces întreg de coaching (adică mai multe sesiuni).

Cu recunoștință îți spun că, în sesiunile ulterioare, am adunat bucăți ale puzzle-ului visului meu și, sub ghidarea coach-ului, le-am așezat una lângă alta, până am văzut imaginea de ansamblu clară și luminoasă. Așa am obținut claritate, direcție, încredere în forțele proprii și motivație să acționez.

La finalul tuturor sesiunilor de ghidare, nu doar că aveam obiective clare, știam și cum să le ating. În același timp, am învățat să rămân flexibilă și să-mi adaptez pașii, pentru că important este cine devin în timp ce acționez spre visul meu.

Am preluat conducerea propriei vieți

A fost pentru prima dată când am simțit că am preluat controlul propriei mele povești, că sunt la conducerea propriei vieți, călătorind spre un viitor mai luminos și mai împlinit.

Așa că, dragul meu cititor, am venit cu vulnerabilitate în fața ta pentru a-ți arăta că procesul de coaching poate aduce claritate și direcție și în viața ta. Cu un coach alături, depășești mai repede și mai ușor durerile și incertitudinile. Începe să îți construiești propriul drum către fericire și succes.

Aventura ta personală începe cu o alegere: de a te bucura de ghidarea unui coach. Povestea vieții tale depinde de tine: de atitudinea, alegerile și acțiunile tale. Fii înțelept!

Promit că voi veni să împărtășesc și alte experiențe de acest gen atât din viața mea, cât și din ceea ce am observat la oamenii pe care eu îi ghidez acum prin coaching.

Cu încredere și curaj, poți schimba cursul vieții tale.

Categorie:

Nu există răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *