valorile personale - dezvoltare personala

Valorile sunt acele principii care te definesc pe tine, ca om. Sunt cele conform cărora îți stabilești prioritățile în călătoria ta. Ele te ghidează ori de câte ori ai de luat o decizie. Ele stau la baza visurilor, comportamentelor, alegerilor, motivației tale. Când îți cunoști valorile și trăiești în conformitate cu acestea ești mulțumit, împlinit.

Vrei să afli care sunt valorile tale? Răspunde sincer la următoarea întrebare: „Ce este cu adevărat important pentru mine în viață?”

Te-am pus pe gânduri și nu ai identificat încă sistemul tău de valori? Gândește-te care sunt pentru tine cele mai importante 2-3 evenimente din viața ta. Notează-le pe ceva. Analizează de ce sunt cele mai importante pentru tine. Ce emoții se află în spatele acestora?

Identificarea valorilor este un proces complex, intens și presupune o bună autocunoaștere.

Îți cunoști sistemul de valori și trăiești în armonie cu acesta? Înseamnă că ții cont de nevoile tale și faci întotdeauna cele mai bune alegeri pentru tine. Asta duce la o viață fericită.

Valorile sunt foarte importante pentru tine. Ele sunt cele care îți dictează cine vrei să fii. Cum să fii. Ce are sens pentru tine. Ce te face să fii împlini. Cum vrei să-ți trăiești viața.

De asemenea, sistemul de valori poate fi influențat de mediul în care trăiești, de familie, de educație, de societate. De aceea, în funcție de nivelul de autocunoaștere, în funcție de momentul vieții tale, valorile ți se pot schimba, ierarhia acestora poate fi alta.

Printre cele mai întâlnite valori personale se regăsesc: Iubire, Autenticitate, Toleranță, Altruism.❤️

Îmi doresc să te susțin în procesul tău de autocunoaștere și identificare a valorilor personale. Ți-am pregătit o listă cu valori și un scurt ghid privind modalitatea de a le descoperi pe cele care te reprezintă. Dacă îți dorești să le primești, trimite-mi un mesaj prin formularul de contact sau în Pagina de Facebook.

Identifică sursele pentru o comunicare eficientă și o relaționare de succes

Acum ai șansa de a participa la acest Mastermind ce reunește 10 persoane dornice de schimbare.

Nu există răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *