10-pasi-catre-succes.jpg

Îți prezint 10 pași către succes. 10 pași simpli care te vor ajuta să îți atingi scopurile și să ai o viață împlinită. Înainte, însă, îți recomand să iei o foaie și ceva de notat. Scrie pe ea propria definiție a succesului.

Simpla dorință de a avea succes nu e suficientă pentru a transforma lucrurile în realitate. Ai nevoie de claritate, perseverență și de pași exacți. Ai nevoie să fii conștient în ce direcție vrei să mergi, de unde pleci și unde vrei să ajungi. Apoi, ai nevoie să fii consecvent și să acționezi pentru a-ți transforma visul în realitate.

Iată cei 10 pași către succes:

  1. Analizează propria definiție a succesului, notată mai devreme. Asigură-te că această definiție conține date exacte, care te ajută să ai claritate asupra propriilor scopuri, obiective, dorințe.
  2. Stabilește o dată concretă pentru atingerea scopului propus.
  3. Răspunde cu sinceritate la următoarea întrebare: Ce dau la schimb sau ce sacrificiu e nevoie să fac pentru a-mi atinge scopul?
  4. Notează-ți care sunt obiceiurile noi pe care ai nevoie să le implementezi în viața ta.
  5. Fii conștient de lucrurile/acțiunile/obiceiurile pe care ai nevoie să le elimini din viața ta. Notează-le!
  6. Stabilește când faci primul pas în direcția scopului tău. Ține cont că momentul potrivit e ACUM, nu mâine, nu luni, nu pe data de 1.
  7. Elaborează un plan clar, cu acțiuni zilnice, care să te ajute la implementarea noilor obiceiuri.
  8. Scrie pe o foaie toate lucrurile de la pasul 1 la pasul 7.
  9. Ține foaia permanent în vizorul tău: lipită pe oglindă/pe noptieră/la birou/pe frigider/în mașină – oriunde o poți vedea mereu.
  10. Citește ceea ce ai scris pe foaie, cu voce tare, zilnic dimineața și seara. Astfel, te vei conecta și mai intens cu dorința ta și vei începe să te vizualizezi trăind viața pe care ți-o dorești.

Pe lângă pașii de mai sus, asigură-te că ești flexibil și ajustează planul notat la pasul 7 oricând simți nevoia. Adică, fii deschis să notezi și să adopți în viața ta noi obiceiuri, ori de câte ori conștientizezi că e nevoie să implementezi un obicei nou, care să te aducă și mai aproape de ceea ce ai stabilit la pasul 1. În plus, nu uita: SĂRBĂTOREȘTE MICILE VICTORII! Bucură-te pentru fiecare nou obicei implementat cu succes, pentru fiecare pas făcut în direcția dorită! Acest lucru îți va da mai multă încredere în tine și mai multă energie pozitivă să menții procesul început.

Implementarea unui obicei nou este un proces complex și de durată. Fii răbdător și înțelegător cu tine. Nu te aștepta ca lucrurile să se schimbe peste noapte. Ai nevoie de timp.

Pregătește-te să depășești orice moment în care vei fi tentat să renunți.

E foarte posibil să întâlnești înfrângeri temporare în drumul tău către succes. Atunci, mai mult decât oricând, conectează-te cu visul tău. Citește cu voce tare ceea ce ai scris la pasul 1 și vizualizează-te trăind viața pe care ți-o dorești. Simte-te ca un om de succes! Analizează de unde ai plecat și unde ai ajuns. Vei observa că ai evoluat, că ai făcut deja pași în direcția dorită. Tu ești singurul care se poate ridica peste înfrângerea apărută, peste aparentul eșec. De tine, de perseverența și dorința ta depinde modul în care mergi mai departe. Ia-ți elan, mai mult ca niciodată, ajustează următorii pași ai planului tău, schimbă direcția, dacă e nevoie, și mergi mai departe către destinația ta: SUCCESUL!

Fără a pune în practică acești pași e imposibil să atingi succesul. E ca și cum ai dori să slăbești stând acasă, în fața televizorului. Degeaba îți dorești dacă nu acționezi. Înseamnă că dorința ta nu e suficient de puternică. Cum spune Napolen Hill, acționezi în direcția scopului dorit atunci când dorința ta devine „o obsesie autoconsumatoare”.

Nu întâmplător ai citit acest articol! Pornește ACUM în călătoria ta către succes! Acționează! Succesul tău depinde de tine și te așteaptă!

Nu există răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *