Cea mai mare răsplată a dezvoltării este ceea ce devii datorită ei.
Dezvoltarea înseamnă creștere pe interior, cu impact major la exterior. Dezvoltarea este principalul factor care te ajută să îți îmbunătățești relațiile (atât relația cu propria persoană, cât și relația cu ceilalți). Mai mult, atunci când tu crești pe interior, îți cresc și șansele de a „cunoaște succesul”, pentru că afacerea ta crește odată cu tine. Devii o altă persoană și acest lucru se vede în rezultatele pe care le ai atât în viața personală, cât și la locul de muncă. Devii mai productiv, mai eficient, cu o atitudine axată pe soluții și asta aduce armonia în viața ta. Dezvoltarea înseamnă schimbare. Înseamnă să investești timp, energie și bani în propria persoană pentru a deveni exact așa cum îți dorești. Ai nevoie să fii intenționat în ceea ce privește dezvoltarea ta. Ai nevoie să nu lași nimic la voia întâmplării. Ai nevoie să analizezi obiceiurile și rutinele pe care le ai acum în viața ta, apoi să alegi. Să alegi schimbarea care să te ajute să devii persoana care îți dorești.

Oamenii sunt dornici de schimbare


De obicei, oamenii sunt dornici de schimbare din două motive: din disperare sau din inspirație.

Cei care își doresc schimbarea din disperare, fac acest lucru pentru că au avut parte de o suferință. Ei își doresc să dea la schimb durerea pe un scop. Sau aleg schimbarea pentru că își doresc o viață mai bună. Căută să se desprindă de ceva ce nu le place din viața lor. Aleg să fugă de ceva ce le creează disconfort, supărare, tristețe, frustrare, nemulțumire, chiar durere.

În același timp, sunt și oameni care îmbrățișează schimbarea și o transformă într-un adevărat partener de viață. Ei aleg să meargă intenționat către schimbare, pentru că au descoperit un nou mod de viață. Acest mode de viață îi inspiră, îi motivează la fiecare pas și îi susține să depășească orice obstacol. Se simt inspirați de oameni care au ajuns deja acolo unde își doresc ei să ajungă și acționează cu o puternică dorință interioară de a reuși.

Unii fug de ceva, alții merg către ceva


După cum probabil ai observat, oamenii din prima categorie aleg schimbarea pentru că fug de ceva (de durere, de plictiseală, de frică, de frustrare, nemulțumire). Totodată, persoanele din cea de-a doua categorie aleg să meargă către ceva. Către un ideal, un vis, un obiectiv clar stabilit, către soluții, către inspirație. Această inspirație pornește, de cele mai multe ori, de la exterior, observând, relaționând, comunicând cu oamenii care au trecut pe acolo pe unde vor ei să meargă.

❓😁Pe tine ce te determină să mergi către schimbare: disperarea sau inspirația?

Nu există răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *