„Alyx avea cam 18 luni când, într-o seară, după cină, Bryce o întrebă:

Nu-i așa că ești genială, Alyx?

Daaaaaaaaaaaaaaa! – îi răspunse ea.

După care Alyx s-a îmbrățișat singură. Apoi s-a postat în fața unei oglinzi în mărime naturală și și-a sărutat reflexia.”

Cu toții ne naștem fericiți. Iubim și ne iubim. Ne bucurăm de tot ceea ce suntem și ceea ce ne înconjoară. Pe parcursul vieții cunoaștem, însă, lipsa iubirii se sine. Ajungem să ne judecăm, criticăm, apostrofăm pentru cele mai minore acțiuni sau inacțiuni și, apoi, acest lucru ni se pare normal. Mai mult, lipsa iubirii de sine se învață atât prin acțiunile menționate mai devreme, cât și prin asumarea a ceea ce ne spun cei din jur. Adică învățăm această lipsă a iubirii de sine și atunci când permitem ca realitatea prezentată de cei din jur să devină realitatea noastră.

De câte ori ți s-a spus că nu ești bun de nimic? Sau că nu ești în stare să faci un anumit lucru? Sau că viața este dură cu cei ce practică empatia, compasiunea și iubirea, pentru că vor fi priviți drept fraieri de către cei din jur?

Gândește-te: Care sunt acele lucruri care ți s-au spus despre tine? Despre viață, iubire, moarte, fericire și tu le-ai adoptat ca fiind adevăruri universal valabile? Cum ți-au determinat aceste convingeri alegerile, acțiunile, perspectivele? Oare ce drum ai fi ales în viață dacă nu ai fi ascultat ceea ce ți se spune? Cum ai fi fost tu dacă nu ai fi permis acestor lucruri să îți determine realitatea?

Vestea bună este că poți readuce iubirea în viața ta (iubirea de sine, apoi iubirea necondiționată). După cum se spune, orice învăț are și dezvăț. Așa că te poți dezvăța de lipsa iubirii de sine prin conștientizare, acceptare și exersare continuă.

Iubirea este răspunsul la orice întrebare

Cu alte cuvinte, rădăcina tuturor problemelor din viață este lipsa iubirii de sine. De aceea este foarte important să îți dai voie să redescoperi care este puterea iubirii de sine. În momentul în care vei readuce iubirea în viața ta, îți vei da voie să fii tu însuți, să fii autentic, sincer, să lași garda jos, să ai curajul de a-ți arăta slăbiciunile. Vei învăța, astfel, să fii mai amabil și mai înțelegător atât cu tine, cât și cu ceilalți, iar viața ta se va schimba radical.

Nu există răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.