Puterea-comunicarii

Puterea comunicării în filosofia lui John Maxwell – Cum ne putem îmbunătăți abilitățile prin învățăturile sale.

Comunicarea eficientă reprezintă o abilitate esențială în toate aspectele vieții noastre. Iar John C. Maxwell, renumit autor și vorbitor motivațional, a explorat în profunzime importanța comunicării în cărțile sale. În acest articol, vei descoperi modalitățile în care John Maxwell abordează comunicarea. Vei găsi menționate citate, idei esențiale și titluri ale cărților sale celebre care se concentrează pe această temă crucială.

De ce l-am ales pe John Maxwell mentor

Mai întâi, dă-mi voie să-ți spun de ce l-am ales pe John Maxwell sa-mi fie mentor. În aprilie 2020 am spus DA visului meu de a susține oamenii să se dezvolte. Așa am devenit membru în echipa Maxwell Leadership România. Citisem deja 2 cărți ale lui John Maxwell care mi-au impactat viața: „Dă sens vieții” și „Pune-ți visul la încercare”. Încă din primele pagini m-a captivat cu ideile și valorile pe care le prezintă în cărțile sale. M-am conectat instant cu el, ca autor, pentru că rezonam cu ideile lui, cu modul lui de a scrie, de a povesti. Parcă îmi vorbea direct mie, de multe ori, chiar despre mine. De fapt… era mai mult decât atât. Știi acel moment în care ți se pare că celălalt exprimă în cuvinte exact ceea ce simți/gândești tu?

Cam așa a fost pentru mine. Am apreciat și am rezonat instant cu iubirea lui pentru oameni, cu modul de a privi viața și am realizat că eu deja puneam oamenii pe primul loc în viața mea. Deja adoptam o atitudine plină de iubire și apreciere față de oameni, față de viață și față de tot ceea ce experimentez aici și acum. Bineînțeles că am făcut și eu greșelile mele față de cei din jur, iar despre asta am să-ți povestesc într-un articol viitor.

Filosofia mea de viață

Ideea este că prețuiesc oamenii de când mă știu. Caut în mod intenționat calitățile și punctele lor forte, știind că fiecare dintre noi suntem o combinație unică de calități, abilități, talente și slăbiciuni, vulnerabilități, defecte. Așa am identificat următoarele cuvinte ce reprezintă foarte bine filosofia mea de viață:

Iubește. Încurajează. Inspiră. Descoperă frumosul din oameni.

Cred în puterea iubirii, încurajării și inspirației de a transforma vieți și de a crea schimbări pozitive. De aceea am ales de când mă știu să activez în domeniul oamenilor. Absolventă a facultății de psihologie, am lucrat 4 ani în învățământ, apoi peste 10 ani în vânzări și în prezent sunt trainer, speaker și coach. Îmi dedic întreaga experiență și cunoștințe pentru a aduce valoare și îndrumare în viețile celor pe care îi întâlnesc. Lucrez cu pasiune și dedicare, în programe personalizate individului, atât 1 la 1, cât și de grup, pentru a ghida oamenii să se cunoască mai bine, să-și descopere frumusețea interioară și să trăiască în armonie.

Omul nu poate trăi singur

„Omul este din natură o ființă socială” spunea Aristotel, un mare filosof din Grecia Antică. Omul, spunea Aristotel, are puterea de a cunoaște binele și răul, dreptatea și nedreptatea și are legi morale. Omul trăiește în comunitați și își organizează viața cu și pentru societatea în care trăiește. Astfel, prima formă de organizare este familia și cea mai complexă este statul.

Ei bine, pentru că suntem ființe sociale, indiferent de vârsta pe care o avem, de mediul în care trăim sau de profesia noastră, dacă te gândești bine… interacționăm zilnic cu oameni (atât în viața personală, cât și în viața profesională). De aceea comunicarea este esențială. Comunicarea ne ajută să ne cunoaștem mai bine pe noi și între noi. Comunicarea este o formă de autocunoaștere și cunoaștere interumană.

Puterea comunicării în filosofia lui John Maxwell

Comunicarea este fundamentală pentru tot ceea ce vrem să realizăm în viață. Iar mentorul meu, John Maxwell, a abordat deseori această temă, a comunicării, în cărțile sale. Bineînțeles că sunt și alți autori care au vorbit despre comunicare în cărțile lor. Chiar voi povesti despre aceștia într-un articol separat, săptămânile următoare.

Astăzi, în prezentul articol, vreau să îți prezint doar câteva cărți în care John Maxwell vorbește despre impactul comunicării în viața noastră, astfel încât să iei ideile cu care tu rezonezi și de care ai nevoie în viața ta chiar acum. Pentru detalii și perspective clare cu privie la comunicare poți lectura cărțile menționate mai jos.

„Toți comunicăm, dar puțini stabilim și relații”

Această carte semnificativă a lui John Maxwell explorează diferența dintre a comunica și a ne conecta cu adevărat în interacțiunile noastre. În paginile sale, el subliniază importanța empatiei și a ascultării active. El susține că adevărata comunicare eficientă constă în construirea de relații autentice și înțelegerea nevoilor și perspectivelor celorlalți. Un citat reprezentativ din carte este:

„Comunicarea începe când îi înțelegi pe ceilalți, când te pui în locul lor și când vezi lumea din perspectiva lor.”

Ai ocazia să descoperi în această carte 4 principii și 4 practici esențiale în comunicarea bazată pe conectare.

„Cum să devii o persoană cu influență”

Știai că fiecare dintre noi influențează cel puțin 10.000 de oameni în timpul vieții?

Așadar, cum spune însuși John Maxwell, „întrebarea nu este dacă noi influențăm pe cineva, ci cum influențăm semenii.”

Tu cum îi influențezi pe cei din jur?

Cartea „Cum devii o persoană cu influență” încurajează cititorii să dezvolte abilitățile de comunicare și interacțiune socială. John Maxwell explorează diferite aspecte ale comunicării, precum exprimarea emoțiilor pozitive, construirea încrederii și dezvoltarea unei atitudini pozitive față de ceilalți. El subliniază ideea potrivit căreia, pentru a fi o persoană cu influență, este esențial să fim autentici, să ascultăm cu atenție și să ne arătăm interesul sincer pentru ceilalți. Pentru aprofundarea ideei de autenticitate în comunicare îți recomand să citești și următoarele 2 articole: „Dezvăluirea sinelui în comunicare” și „Puterea cuvintelor nespuse”.

„Leadership de aur”

Deși această carte se concentrează pe leadership, John Maxwell evidențiază importanța comunicării ca unul dintre elementele cheie ale unui lider eficient. El subliniază că un lider bun este esențial să fie capabil să comunice clar, să inspire și să motiveze oamenii din jurul său. Cartea oferă exemple și sfaturi practice pentru îmbunătățirea abilităților de comunicare ale unui lider, precum ascultarea activă și comunicarea în mod transparent și autentic.

„Uneori câștigi, uneori înveți”

Această carte explorează importanța comunicării în gestionarea eșecului și în procesul de învățare din experiențe dificile. John Maxwell subliniază că modul în care comunicăm cu propria persoană în timpul eșecului poate determina modul în care ne ridicăm și ne dezvoltăm. El ne îndeamnă să fim deschiși în comunicare. Să acceptăm feedback-ul constructiv și să căutăm învățăminte din eșecuri. Un citat inspirațional din carte este:

„În fiecare eșec există lecții învățate, iar comunicarea autentică și deschisă este cheia pentru a le descoperi.”

De la teorie la practică

John C. Maxwell a adus o contribuție valoroasă în domeniul comunicării prin cărțile sale captivante și prin învățămintele sale motivaționale. El subliniază importanța autenticității, empatiei și ascultării active în comunicare. Totodată ne încurajează să ne dezvoltăm abilitățile de comunicare pentru a ne conecta cu ceilalți într-un mod semnificativ. Prin exemplele sale concrete și prin sfaturile practice, John Maxwell ne inspiră să ne îmbunătățim abilitățile de comunicare, indiferent de domeniul în care activăm. Cu aplicarea înțelepciunii sale, putem construi relații mai profunde, ne putem dezvolta abilitățile de leadership și putem atinge succesul personal și profesional. Și pentru că a pune în practică ceea ce conștientizăm și ceea ce știm la nivel informațional, te susțin cu sesiuni de grup pentru a studia cărțile și filosofia lui John Maxwell. Contactează-mă pentru detalii despre sesiunile mastermind pe care le facilitez. Folosește formularul de contact de aici https://alinaparaschiv.ro/#contact sau trimite-mi un mesaj privat pe facebook https://www.facebook.com/alinaparaschiv.ro/

Pentru mai multe informații despre puterea și importanța comunicării, te invit să descarci ghidul „Comunicare Armonioasă – Gestionarea Conflictelor”.

Completează formularul de AICI pentru descărcarea ghidului.

Categorie:

Nu există răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *